Jak se obchoduje na trhu FOREX?

Většina lidí ví, že existují různé možnosti, jak obchodovat s penězi. Například jak začít na burze se můžete dozvědět na internetu a dokonce si tuto formu můžete vyzkoušet nanečisto. Pojem akcie a dluhopisy je široké veřejnosti poměrně znám. Ovšem kdo někdy slyšel o bitcoinech, gbpusd, volume profile, market profile, aos nebo order flow? Zřejmě jen málokdo, stejně jako o Forexu. Takto se nazývá aktuálně největší mimoburzovní finanční trh na světě, ale také magazín, ve kterém se dočtete vše potřebné o tomto způsobu obchodování – magazin-forex.cz. Aby veškeré informace byly co nejsrozumitelnější, je vše vysvětlováno pomocí konkrétních případů.

Trh FOREX a jeho fungování

Na tomto mimoburzovním finančním trhu se obchoduje s cizími měnami. Každý den se zde zobchodují světové měny v celkové hodnotě převyšující pět milionů amerických dolarů. To je víc, než na trzích s akciemi a dluhopisy. Pouhých cca 15% objemu obchodů na Forexu připadá na vlády a velké společnosti, které nakupují a prodávají zboží a služby v zahraničí. Jejich snahou a základním cílem je dosažení maximálního zisku z pohybu měnových kurzů. Z charakteru a způsobu obchodování na trhu FOREX je jasné, že tento trh nemá žádné sídlo, jako je tomu například v případě burzy. Forex je tvořen ze sítě vzájemně propojených telefonických a jiných elektronických systémů. Pokud se o obchodování zajímáte, vyplatí se sledovat již zmíněný portál magazin-forex.cz, který nabízí důležité novinky a informace pro začínající i zkušené obchodníky.

Jak začít s obchodováním ve Forexu

Z hlediska složitosti a náročnosti sledování měnových kurzů a vyhledávání protistrany, je téměř nutností vybrat si správného brokera. Jedná se o osobu, která jednak zná základy obchodování, a jednak má za úkol dělat prostředníka mezi kupujícím a prodávajícím. Za své služby si účtuje odměnu v podobě poplatku. Pro každého obchodníka na Forexu je zaplacení poplatku zárukou, že se eliminují rizika spojená s tímto obchodováním. Vybrat správného brokera je velmi důležité pro úspěšnost obchodování. Zájemcům může pomoci web Forex Peace Army, kde najdou hodnocení a komentáře ostatních klientů. Veškeré údaje je však třeba posuzovat s rozumem a mít na paměti, že některá hodnocení mohou být ovlivněna negativními subjektivními zkušenostmi a pocity obchodníků.